Schoolwiki

Werken bij Promes

Promes is een stichting die scholen bestuurt en verbindt in de gemeenten Meppel en Staphorst. Wij verzorgen openbaar basisonderwijs en gespecialiseerd onderwijs voor leerlingen van 4 t/m 20 jaar. Dat betekent dat ieder kind, elke ouder en elke leerkracht welkom is, ongeacht zijn of haar sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. Onze scholen vormen een veilige leeromgeving, waardoor kinderen zich prettig voelen en met plezier naar school gaan. Dit doen we in nauwe samenwerking met kinderopvang en het voortgezet onderwijs. Onze 220 medewerkers zorgen er dagelijks voor dat wij het beste onderwijs kunnen bieden aan onze leerlingen.

Eerste kennismaking.

Een eerste kennismaking is belangrijk voor ons. Wie ben jij, wat zoek je, hoe werken wij en wat kunnen we voor elkaar betekenen? Een eerste gesprek heb je vaak met de HR Adviseur. Dit kan naar aanleiding van een vacature zijn, een aanmelding voor de invalpool of een open sollicitatie. Naast een kennismaking worden ook meteen de arbeidsvoorwaarden besproken zodat je weet waar je aan toe bent. 

Wij hebben een aantal gegevens van je nodig om een personeelsdossier aan te maken zoals een kopie ID, kopie relevante diploma (s), loonbelastingverklaring, recente loonstrook en een geldig VOG. Je kunt pas starten met jouw werkzaamheden als er een geldig (niet ouder dan 6 maanden) VOG door HR is ontvangen. Wij vragen een VOG aan na het eerste contact en de kosten voor de aanvraag kun je bij ons declareren. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Desiree Heinhuis, adviseur HR

Invalpool.

Geregeld zoeken wij leerkrachten voor onze invalpool. Wij verwachten van onze invallers dat ze flexibel ingezet kunnen worden en aan diverse groepen les kunnen geven. Na een gesprek met HR word je ingeschreven in de pool en vervolgens ingezet bij de scholen wanneer er een invaller nodig is. Dit gaat middels een app zodat je precies weet waar je wordt verwacht. Is er geen invalwerk en heb je vaste uren op contract? Dan ga je naar jouw stamschool.

Het is ook mogelijk om flexibel (zonder vaste uren) in onze invalpool te werken. Is er een invalklus dan benaderen wij jou op de dagen dat je hebt aangegeven beschikbaar te zijn voor invalwerk.

Onderwijsassistenten kunnen wij momenteel geen vaste uren bieden in de invalpool. Je bent echter wel van harte welkom om je aan te melden. Zodra er een (tijdelijke) onderwijsassistent nodig is nemen we contact met je op om de vacature te bespreken.

In dienst bij Promes.

Iedere medewerker komt in dienst van onze stichting en jouw werkzaamheden verricht je op één van onze scholen. Werk je in de pool dan word je op meerdere scholen ingezet. Jouw direct leidinggevende is de directeur van de school. We starten altijd met een tijdelijk dienstverband als er sprake is van formatie. Zijn we allemaal tevreden en is er voldoende formatie? Dan wordt het tijdelijke dienstverband omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Daarnaast kun je ook tijdelijk in dienst komen als het een vervanging wegens verlof en/of ziekte betreft.

Startende leerkracht of startende directeur.

Een startende leerkracht of directeur is iemand die is ingeschaald in trede 1 t/m 3 in de bijbehorende schaal. Wij kijken echter wel verder. Heb je 2 jaar ervaring, maar ben je hoger ingeschaald bij jouw voorgaande werkgever? Dan zien wij je als een starter en bieden we jou begeleiding op maat. Voor zowel de startende leerkrachten als de startende directeuren hebben wij coaches binnen de stichting die onze medewerkers begeleiden en adviseren. 

Kweekvijver.

Promes heeft een kweekvijver opgericht voor onze leerkrachten die zich verder willen ontwikkelen. Zo spelen we in op het verwachte tekort en bieden we onze medewerkers de mogelijkheid aan zich om te scholen. Op dit moment ligt de nadruk op Kwaliteit coördinator en Directeur. 

Om in aanmerking te komen voor de kweekvijver heb je een vast dienstverband en een positieve aanbeveling van jouw leidinggevende.

Wil je andere scholing volgen dan is dit uiteraard mogelijk. Je bespreekt dit dan eerst met je leidinggevende. 

Visma.

Jouw personeelsdossier wordt verwerkt in Visma. Je ontvangt na de verwerking inloggegevens voor Visma zodat je niet alleen jouw dossier kunt inzien, maar ook de reiskosten woon-werk kunt aanvragen (eventueel samen met de cafetariaregeling), een fietsplan kunt indienen, vakbond contributie kunt uitruilen, loonstroken en jaaropgaaf kunt inzien e.d.  

Vakanties/Vrije dagen.

We werken allemaal hard als de kinderen op school zijn maar er ook voldoende vakanties zijn om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Omdat we in het onderwijs werken zijn we vrij in de schoolvakanties. Deze zijn door Rijksoverheid vastgesteld. Jouw direct leidinggevende neemt met jou het lesrooster, vakantierooster, de geplande studiedagen, schooltaken enz door. 

Even ontspannen.

Iedere school heeft studiedagen die ieder jaar worden vastgesteld. Daarnaast hebben we gezamenlijk een aantal Promes feesten zoals de kerstmarkt of een eindejaarsfeest en de Promesdag. Op deze dagen ontmoet je alle collega's binnen de stichting. Daarnaast zijn onze vakleerkrachten actief in het organiseren van leuke activiteiten voor alle collega's van Promes.

Netwerken.

Binnen Promes zijn er specialisten en diverse netwerken zoals o.a. Kwaliteit coördinatoren, Hoogbegaafdheid, ICT, het Jonge Kind en Strategisch HR development. Ligt hier jouw interesse of wil je meer weten? Geef dit aan bij jouw leidinggevende.

CAO.

Promes volgt de cao Primair Onderwijs (PO). Dit geldt voor alle medewerkers, ongeacht de functie die je hebt. Voor meer informatie:

De PO-Raad is de sectorvereniging voor het primair onderwijs en behartigt de belangen van de schoolorganisaties.

www.poraad.nl

 

 

 

 

Desiree Heinhuis, Adviseur HR